01-02-2018

Benzine-meisje met ambitie

Nadat voor haar de Morocco Desert Challenge 2017 al eindigde op dag 4 gaat Floor Maten in 2018 opnieuw van start. Ze heeft deze keer 1 doel: wél de finish halen. Floor vertelt: “Vorig jaar was het vanaf dag 1 achter de feiten aanlopen door problemen met de motor. Daarna ging het beter, maar met de duinen in het vooruitzicht op etappe 4 ging het mis. Een valpartijtje waarbij ik verkeerd terecht kwam, leidde tot een gebroken schouder; voor mij het einde van de rally. Het rijden en navigeren zelf ging echter wel goed en gaf me voldoende vertrouwen om er in 2018 opnieuw voor te gaan.”

Een debutante op vlak van motorrijden is Floor zeker niet. In 2012 reed ze samen met haar vader en haar broer, allen op motoren van 25 jaar oud, van Zuid-Afrika naar Nederland. In 2016 werd hier een vervolg aan gegeven door op dezelfde motoren van Nederland naar Japan te rijden.
Dit jaar was ze bij de Dakar-rally in Zuid-Amerika, waarbij ze als assistent teammanager in het klantenteam van Husqvarna verantwoordelijk was voor de administratie en logistiek.
Bij veel deelnemers van de MDC is ze intussen ook bekend. Twee jaar lang was ze ons “benzine-meisje” en stond ze in voor de brandstofbevoorrading op het bivak. Vandaag staat ze Gert bij in de administratie in de maanden voorafgaand aan de rally.

In 2018 staat ze dus weer aan de start met een Beta 350, met maar één doel: het halen van de finish. De voorbereidingen zijn weer begonnen, de motor wordt opgebouwd, fysieke trainingen zijn begonnen en ze zal nog een aantal (roadbook) ritten rijden om op die manier optimaal voorbereid op Plage Blanche te staan. MDC 2018 … Bring it on!

Don't limit your challenges. Challenge your limits.